четверг, 6 февраля 2014 г.

Побудова зображення голови в профіль

Побудова зображення голови в профіль
1. Положення голови на рівні очей (мал. 1, а). Намітивши лицьову частину голови і відділивши її лінією від решти форми, той, хто малює, повинен думати про ту частину голови, яку не бачимо. Таким чином, він розглядає голову не як плоский рельєф, а як об'ємну реальну форму.

2. Положення голови вище за рівень очей того, хто малює (мал. 1, б).

При такому положенні голови тому, хто малює, легше вловити конструктивні особливості голови, а також перспективні співвідношення. Стежачи за лінією надбрівних дуг, легко помітити, що око видиме вище невидимого. Те ж виявляється і при зображенні ніздрів, носа, підборіддя. Це і треба підкреслювати в малюнку.

3. Положення голови нижче за рівень очей (мал.1, в).
В цьому положенні конструктивні лінії надбрівних дуг, кореня носа, розрізу рота будуть направлені своїми вершинами внизу. Намічаючи деталі голови, потрібно стежити, де розташовуються кути губ, очей, вух і т. д.
Для того, щоб добре запам'ятати схему конструктивної будови форми людської голови, дуже корисно (і навіть необхідно) промальовувати конструктивну схему в різних перспективних положеннях, без натури - за уявленням.

Комментариев нет:

Отправить комментарий