пятница, 31 января 2014 г.

Побудова зображення голови в анфас

1. Положення голови в анфас
1. Положення голови на рівні очей того, хто малює (мал. 1, а).
Профільна лінія пряма і ділить голову на дві рівні і симетричні частини. Тому, зображаючи симетричні форми голови - лоб, овал натури, ніс, губи, підборіддя, необхідно малювати одночасно праву і ліву частини.
Лінії надбрівних дуг, кореня носа, підборіддя, розрізу очей і рота прямі і горизонтальні.
Лінія розрізу очей проходить через сльозники і кути (зовнішні краї) очей, а точніше, по шву, що сполучає виличні і скроневу кістки.

Лінія розрізу рота проходить по межі верхньої і нижньої губи, торкаючись кутів губ.


2. Положення голови в анфас, вигляд знизу (мал. 1, б). При побудові зображення голови в ракурсі (в скороченні) конструктивні лінії надбрівних дуг, кореня носа і підборіддя повинні бути округлими і своїми вершинами обернені вгору. Лінія вуха опуститься нижче за корінь носа. Відкриються нижні площини надбрівних дуг, а також нижня площина носа і підборіддя. Лінія розрізу очей опуститься до горбинки носа. Профільна лінія залишається як і раніше прямою.
3. Положення голови в анфас, вигляд зверху (мал. 1, в). Конструктивні лінії надбрівних дуг, кореня носа, підборіддя, розрізу очей і рота закруглені і своїми вершинами обернені донизу.
Низ вушної раковини вище за корінь носа. Нижні площини носа, надбрівя і підборіддя приховані. Профільна лінія як і раніше пряма.

Впорядкувала Світлана Хавроненко

Комментариев нет:

Отправить комментарий